Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kabaczki na tarcie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
ok. 95 minut
Zagnieść ciasto z podanych składników, owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Kabaczek podzielić na 3 części, jedną odłożyć, resztę pokroić w plastry, dodać do cebuli i poddusić.
Ziemniaki zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, resztę kabaczka zemleć. Dodać jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę. Zapiec przez około 10 minut w temp. 200°C.
Wyjąć ciasto, nałożyć masę ziemniaczaną, wyrównać powierzchnię. Na wierzchu ułożyć uduszone plasterki kabaczka. Piec przez kolejne 20 minut. Gotową tartę udekorować listkami świeżego tymianku, ewentualnie posypać startym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium