Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieki nadzieniu jest wiecej miesa i urozmaicenie
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Kaczke nacieram sola,pieprzem,majerankiem.Nadzienie:wnetrznosci miele i dodaje do 10 dkg. mielonego miesa ,namoczonej w mleku bulki.pokrojonej pietruszki.To sole , pieprze ,wyrabiam ii nakladam do wnetrza kaczki i szyji.Wkladam masllo i zaszywam nitka.Tak przagotowana umieszczam w brytwannie,dookola ukladam sliwki kawalki jablekPodlewam 2 szklankami goracej wody i do pieca na okolo 2 godz 200°C,podlewajac w ostatniej godzinie wytwarzajacym sie sosem i skrapiajac wrzatkiem(1 szklanka)Upieczona kaczke-zrumieniona i miekka wyjmuje z piekarnika,nakrywam folia aluminiowa na 15 min.Kaczke podaje z buraczkami na gesto i ziemniakami z wody.