Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieki nadzieniu jest wiecej miesa i urozmaicenie
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
Kaczke nacieram sola,pieprzem,majerankiem.Nadzienie:wnetrznosci miele i dodaje do 10 dkg. mielonego miesa ,namoczonej w mleku bulki.pokrojonej pietruszki.To sole , pieprze ,wyrabiam ii nakladam do wnetrza kaczki i szyji.Wkladam masllo i zaszywam nitka.Tak przagotowana umieszczam w brytwannie,dookola ukladam sliwki kawalki jablekPodlewam 2 szklankami goracej wody i do pieca na okolo 2 godz 200°C,podlewajac w ostatniej godzinie wytwarzajacym sie sosem i skrapiajac wrzatkiem(1 szklanka)Upieczona kaczke-zrumieniona i miekka wyjmuje z piekarnika,nakrywam folia aluminiowa na 15 min.Kaczke podaje z buraczkami na gesto i ziemniakami z wody.