Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 253
Dodano: 03.12.2008
Odsłon: 29107
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kaczke nacieram sola,pieprzem,majerankiem.Nadzienie:wnetrznosci miele i dodaje do 10 dkg. mielonego miesa ,namoczonej w mleku bulki.pokrojonej pietruszki.To sole , pieprze ,wyrabiam ii nakladam do wnetrza kaczki i szyji.Wkladam masllo i zaszywam nitka.Tak przagotowana umieszczam w brytwannie,dookola ukladam sliwki kawalki jablekPodlewam 2 szklankami goracej wody i do pieca na okolo 2 godz 200°C,podlewajac w ostatniej godzinie wytwarzajacym sie sosem i skrapiajac wrzatkiem(1 szklanka)Upieczona kaczke-zrumieniona i miekka wyjmuje z piekarnika,nakrywam folia aluminiowa na 15 min.Kaczke podaje z buraczkami na gesto i ziemniakami z wody.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KonstaGangsta 05 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
kaczki jeszcze nigdy nie jadłam ale musze spróbować napewno dobre4 Kto głosował? | Odpowiedz

Kogoru 05 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Jakoś zawsze mnie odpychało bawienie się podrobami0 Kto głosował? | Odpowiedz