Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 478
Dodano: 20.10.2013
Odsłon: 7994
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami, drobno posiekanym czosnkiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie karczek obsmażamy na oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Wlewamy szklankę wody, dodajemy pokrojoną cebulę. Przykrywamy i wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni celcjusza. Po około godzinie obracamy na drugą stronę, wrzucamy pozostałe warzywa pokrojone w talarki. Pieczemy jeszcze około pół godziny do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na talerz, część warzyw miksujemy, aby uzyskać gęsty sos, dodajemy natkę pietruszki. Mięso kroimy w plastry i wrzucamy do sosu. Chwilę dusimy, podajemy z kaszą lub ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 21 października 2013Zgłoś do usunięcia
Smakowity kąsek:) Prosty przepis na smaczny obiad, zostawiam "kciuka"14 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 20 października 2013Zgłoś do usunięcia
Przepysznie wygląda!13 Kto głosował? | Odpowiedz