Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście (za przeproszeniem) świński... podlany ciemnym piwem - pychota!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1199
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2078
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1199
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2078
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Mięso pokroić na 1 cm kotlety, lekko obić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem (dość obficie). Do brytfanny wlać olej, rozgrzać, wrzucić plastry karkówki i obsmażać na dość silnym ogniu, by szybko zmieniły kolor. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę zasmażać. Wlać piwo, dodać posiekaną i wypestkowaną chili, dodać zioła (liść laurowy, szałwię i lubczyk) i musztardę. Wymieszać, by soki z mięsa, piwo i przyprawy "otuliły" mięsiwo. Przykryć brytfannę i dusić na malutkim ogniu (ok. 1,5 godz.), aż mięso będzie miękkie.
Uduszone mięso wyłożyć na talerz, zwiększyć ogień, by sos się zagotował. Zaprawić łyżką mąki, rozmieszaną w pół szklanki wody, zagotować. Doprawić maggi w płynie, włożyć mięso, by okleiło się sosem piwnym. Podawać z kluseczkami gnocchi i sałatką z zielonej fasoli. (Przepis na moim profilu). SMACZNEGO!