Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście (za przeproszeniem) świński... podlany ciemnym piwem - pychota!
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso pokroić na 1 cm kotlety, lekko obić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem (dość obficie). Do brytfanny wlać olej, rozgrzać, wrzucić plastry karkówki i obsmażać na dość silnym ogniu, by szybko zmieniły kolor. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę zasmażać. Wlać piwo, dodać posiekaną i wypestkowaną chili, dodać zioła (liść laurowy, szałwię i lubczyk) i musztardę. Wymieszać, by soki z mięsa, piwo i przyprawy "otuliły" mięsiwo. Przykryć brytfannę i dusić na malutkim ogniu (ok. 1,5 godz.), aż mięso będzie miękkie.
Uduszone mięso wyłożyć na talerz, zwiększyć ogień, by sos się zagotował. Zaprawić łyżką mąki, rozmieszaną w pół szklanki wody, zagotować. Doprawić maggi w płynie, włożyć mięso, by okleiło się sosem piwnym. Podawać z kluseczkami gnocchi i sałatką z zielonej fasoli. (Przepis na moim profilu). SMACZNEGO!