Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Zioła opłucz, poodrywaj od gałązek igiełki rozmarynu i listki tymianku. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Obłóż ziołami i obwiąż nitką. Zalej winem, marynuj przez 3 godziny. Cebulę obierz. Cukinie oraz bakłażany umyj i wytrzyj.
Warzywa pokrój w kostkę. Mięso włóż do brytfanki, podlej marynatą. Piecz 40 min w temp. 175oC. Dodaj do mięsa. Mięso polej przecierem, posyp solą, pieprzem i płatkami chili. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 50 min. Ozdób marynowanymi paprykami.Źródło: Naj