Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Zioła opłucz, poodrywaj od gałązek igiełki rozmarynu i listki tymianku. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Obłóż ziołami i obwiąż nitką. Zalej winem, marynuj przez 3 godziny. Cebulę obierz. Cukinie oraz bakłażany umyj i wytrzyj.
Warzywa pokrój w kostkę. Mięso włóż do brytfanki, podlej marynatą. Piecz 40 min w temp. 175oC. Dodaj do mięsa. Mięso polej przecierem, posyp solą, pieprzem i płatkami chili. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 50 min. Ozdób marynowanymi paprykami.Źródło: Naj