Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 210
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 322
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 171
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 210
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 322
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 171
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Zioła opłucz, poodrywaj od gałązek igiełki rozmarynu i listki tymianku. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Obłóż ziołami i obwiąż nitką. Zalej winem, marynuj przez 3 godziny. Cebulę obierz. Cukinie oraz bakłażany umyj i wytrzyj.
Warzywa pokrój w kostkę. Mięso włóż do brytfanki, podlej marynatą. Piecz 40 min w temp. 175oC. Dodaj do mięsa. Mięso polej przecierem, posyp solą, pieprzem i płatkami chili. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 50 min. Ozdób marynowanymi paprykami.Źródło: Naj