Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 592
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 592
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Zioła opłucz, poodrywaj od gałązek igiełki rozmarynu i listki tymianku. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Obłóż ziołami i obwiąż nitką. Zalej winem, marynuj przez 3 godziny. Cebulę obierz. Cukinie oraz bakłażany umyj i wytrzyj.
Warzywa pokrój w kostkę. Mięso włóż do brytfanki, podlej marynatą. Piecz 40 min w temp. 175oC. Dodaj do mięsa. Mięso polej przecierem, posyp solą, pieprzem i płatkami chili. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 50 min. Ozdób marynowanymi paprykami.Źródło: Naj