Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna baklawa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Orzechy, migdały i połowę pistacji wymieszaj z cynamonem, goździkami oraz cukrem.
Formę do pieczenia wysmaruj odrobiną masła i ułóż na niej trzy warstwy ciasta. Każdą posmaruj roztopionym masłem.
Następnie rozłóż zmielone orzechy oraz migdały i przykryj je dwiema warstwami ciasta. Wierzch natnij w kosteczkę. Piecz 45 minut w 180oC.
Miód wymieszaj z wodą i sokiem z cytryny. Podgrzanym polej gotową baklawę. Obsyp ją pokruszonymi pistacjami.
Czas: 80 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV