Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna baklawa"
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 326
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30497
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 326
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30497
Składniki
Orzechy, migdały i połowę pistacji wymieszaj z cynamonem, goździkami oraz cukrem.
Formę do pieczenia wysmaruj odrobiną masła i ułóż na niej trzy warstwy ciasta. Każdą posmaruj roztopionym masłem.
Następnie rozłóż zmielone orzechy oraz migdały i przykryj je dwiema warstwami ciasta. Wierzch natnij w kosteczkę. Piecz 45 minut w 180oC.
Miód wymieszaj z wodą i sokiem z cytryny. Podgrzanym polej gotową baklawę. Obsyp ją pokruszonymi pistacjami.
Czas: 80 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV