Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny befsztyk tatarski z jajkiem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2858
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 311
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 571
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2858
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 311
Składniki
Mięso umyć, dobrze osuszyć, włożyć na chwilę do zamrażalnika, mocno schłodzone drobno posiekać, ewentualnie zemleć w maszynce.
Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z warzywami, podlać olejem, doprawić solą, pieprzem, papryką.
Z masy mięsnej formować nieduże kule. Nakładać na talerz przez obręcz, wyrównać z wierzchu. Udekorować żółtkiem (uwaga – jajka muszą być umyte, sparzone, oczywiście świeże i rozbite tuż przed podaniem).
ok. 12 minut
Mięso musi być najwyższej jakości, świeże! Potrawa nie nadaje się do dłuższego przechowywania!Źródło: Twoje Imperium