Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny befsztyk tatarski z jajkiem"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 931
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5516
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 931
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5516
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17835
Składniki
Mięso umyć, dobrze osuszyć, włożyć na chwilę do zamrażalnika, mocno schłodzone drobno posiekać, ewentualnie zemleć w maszynce.
Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z warzywami, podlać olejem, doprawić solą, pieprzem, papryką.
Z masy mięsnej formować nieduże kule. Nakładać na talerz przez obręcz, wyrównać z wierzchu. Udekorować żółtkiem (uwaga – jajka muszą być umyte, sparzone, oczywiście świeże i rozbite tuż przed podaniem).
ok. 12 minut
Mięso musi być najwyższej jakości, świeże! Potrawa nie nadaje się do dłuższego przechowywania!Źródło: Twoje Imperium