Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z surowych i gotowanych ziemniaków.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 344
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 99
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 154
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17119
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 344
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 99
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 154
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17119
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce. Starte surowe ziemniaki dokładnie odcisnąć przez sito.
Odciśnięte ziemniaki dodać do przeciśniętych przez praskę ziemniaków, dokładnie wymięszać.
Urywać rękami kawałki ciasta i formować kluseczki, ja do środka dodaje mięso mielone. Z ziemniaków robie placek na środek placka daje mięso mielone, łącze brzegi ziemniaków i formuję kluskę.
Zagotować wodę w garnku z 1 łyżka soli, wrzucać kluski do gotującej się wody, czas gotowania od wypłynięcia na wierzch to ok 6 minut. Smacznego.