Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z surowych i gotowanych ziemniaków.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1054
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3233
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 685
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1054
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3233
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 685
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce. Starte surowe ziemniaki dokładnie odcisnąć przez sito.
Odciśnięte ziemniaki dodać do przeciśniętych przez praskę ziemniaków, dokładnie wymięszać.
Urywać rękami kawałki ciasta i formować kluseczki, ja do środka dodaje mięso mielone. Z ziemniaków robie placek na środek placka daje mięso mielone, łącze brzegi ziemniaków i formuję kluskę.
Zagotować wodę w garnku z 1 łyżka soli, wrzucać kluski do gotującej się wody, czas gotowania od wypłynięcia na wierzch to ok 6 minut. Smacznego.