Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z surowych i gotowanych ziemniaków.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 86
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 91
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 122
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 66
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 86
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 91
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 122
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 66
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Przecisnąć przez praskę.
Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce. Starte surowe ziemniaki dokładnie odcisnąć przez sito.
Odciśnięte ziemniaki dodać do przeciśniętych przez praskę ziemniaków, dokładnie wymięszać.
Urywać rękami kawałki ciasta i formować kluseczki, ja do środka dodaje mięso mielone. Z ziemniaków robie placek na środek placka daje mięso mielone, łącze brzegi ziemniaków i formuję kluskę.
Zagotować wodę w garnku z 1 łyżka soli, wrzucać kluski do gotującej się wody, czas gotowania od wypłynięcia na wierzch to ok 6 minut. Smacznego.