Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami obtaczane w bułce"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11976
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8768
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155449
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1186
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11976
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8768
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155449
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1186
Składniki
Gorące ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajka, 3 dag masła i sól.
Zagnieć ciasto. Śliwki przepołów, wyjmij pestki. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszczaj dłońmi, ułóż na każdym śliwkę, dodaj trochę cukru. Zlep brzegi, formuj jednakowe kulki.
Knedle wrzuć na gorącą wodę, gotuj pięć minut po wypłynięciu. Podawaj z bułką tartą podsmażoną na maśle, cukrem i cynamonem.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień