Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami obtaczane w bułce"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97539
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1928
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5763
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97539
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1928
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5763
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5768
Składniki
Gorące ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajka, 3 dag masła i sól.
Zagnieć ciasto. Śliwki przepołów, wyjmij pestki. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszczaj dłońmi, ułóż na każdym śliwkę, dodaj trochę cukru. Zlep brzegi, formuj jednakowe kulki.
Knedle wrzuć na gorącą wodę, gotuj pięć minut po wypłynięciu. Podawaj z bułką tartą podsmażoną na maśle, cukrem i cynamonem.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień