Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami obtaczane w bułce"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6003
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18854
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1475
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6003
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18854
Składniki
Gorące ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajka, 3 dag masła i sól.
Zagnieć ciasto. Śliwki przepołów, wyjmij pestki. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszczaj dłońmi, ułóż na każdym śliwkę, dodaj trochę cukru. Zlep brzegi, formuj jednakowe kulki.
Knedle wrzuć na gorącą wodę, gotuj pięć minut po wypłynięciu. Podawaj z bułką tartą podsmażoną na maśle, cukrem i cynamonem.
Czas: około 45 minut.Źródło: Dobry Tydzień