Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura jagodowa z wanilią"
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 246
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1601
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 583
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 246
Polecam dzisiaj kaszankę po normandzku, kaszanka bardzo smaczna, prosta w prz...
Odsłon: 1601
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 583
Składniki
Jagody umyj i dokładnie przebierz. Wsyp do garnka o grubym dnie, dodaj nasionka z rozciętych lasek wanilii, sok z cytryny i zasyp cukrem. Na początku gotuj na dość mocnym ogniu, aby owoce się zagotowały. Po zagotowaniu zmniejsz ogień.
Smaż owoce na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając i usuwając pianę. I tak aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji konfitur – około 30 minut. Na koniec wyjmij wanilię.
Konfitury przełóż do wyparzonych słoików i pasteryzuj przez około 15 minut. Gotowe.Źródło: Tele Tydzień