Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura jagodowa z wanilią"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Jagody umyj i dokładnie przebierz. Wsyp do garnka o grubym dnie, dodaj nasionka z rozciętych lasek wanilii, sok z cytryny i zasyp cukrem. Na początku gotuj na dość mocnym ogniu, aby owoce się zagotowały. Po zagotowaniu zmniejsz ogień.
Smaż owoce na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając i usuwając pianę. I tak aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji konfitur – około 30 minut. Na koniec wyjmij wanilię.
Konfitury przełóż do wyparzonych słoików i pasteryzuj przez około 15 minut. Gotowe.Źródło: Tele Tydzień