Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura jagodowa z wanilią"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1645
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1418
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1558
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1645
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1418
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1558
Składniki
Jagody umyj i dokładnie przebierz. Wsyp do garnka o grubym dnie, dodaj nasionka z rozciętych lasek wanilii, sok z cytryny i zasyp cukrem. Na początku gotuj na dość mocnym ogniu, aby owoce się zagotowały. Po zagotowaniu zmniejsz ogień.
Smaż owoce na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając i usuwając pianę. I tak aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji konfitur – około 30 minut. Na koniec wyjmij wanilię.
Konfitury przełóż do wyparzonych słoików i pasteryzuj przez około 15 minut. Gotowe.Źródło: Tele Tydzień