Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura jagodowa z wanilią"
Idzie kolejna fala upałów. Wczoraj na jednym z dużych portali info widziałam...
Odsłon: 253
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 92
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23916
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 92
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23916
Składniki
Jagody umyj i dokładnie przebierz. Wsyp do garnka o grubym dnie, dodaj nasionka z rozciętych lasek wanilii, sok z cytryny i zasyp cukrem. Na początku gotuj na dość mocnym ogniu, aby owoce się zagotowały. Po zagotowaniu zmniejsz ogień.
Smaż owoce na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając i usuwając pianę. I tak aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji konfitur – około 30 minut. Na koniec wyjmij wanilię.
Konfitury przełóż do wyparzonych słoików i pasteryzuj przez około 15 minut. Gotowe.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Wątróbka w sosie śmietanowym
Wątróbka na obiad? Wiele osób kręci nosem, gdy słyszy taką wiadomość. Niedoce...
Odsłon: 631
Kotlety z cukinii
Nie masz pomysłu na to, co zrobić z cukinią? Oto jeden z nich! Placki zachwyc...
Odsłon: 100533