Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura jagodowa z wanilią"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Jagody umyj i dokładnie przebierz. Wsyp do garnka o grubym dnie, dodaj nasionka z rozciętych lasek wanilii, sok z cytryny i zasyp cukrem. Na początku gotuj na dość mocnym ogniu, aby owoce się zagotowały. Po zagotowaniu zmniejsz ogień.
Smaż owoce na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając i usuwając pianę. I tak aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji konfitur – około 30 minut. Na koniec wyjmij wanilię.
Konfitury przełóż do wyparzonych słoików i pasteryzuj przez około 15 minut. Gotowe.Źródło: Tele Tydzień