Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z dynią posypane bułką"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30954
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4831
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30954
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4831
Składniki
Dynię pokrój, ułóż na folii aluminiowej. Piecz około 20 minut w temp. 180°C, aż zmięknie i zacznie się rozpadać. Ostudź. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zmiel razem z twarożkiem. Wymieszaj z dynią.
Gdy masa ostygnie, dodaj sól i jajko. Wyrabiając, stopniowo wsypuj mąki (ciasto nie powinno się kleić). Ciasto podziel na trzy części. Z każdej uformuj wałki grubości palca. Pokrój skośnie na kopytka.
Włóż do osolonego wrzątku, gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Bułkę tartą zrumień na maśle, polej kopytka.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Lalak z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie