Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z dynią posypane bułką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 224
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2540
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 540
Składniki
Dynię pokrój, ułóż na folii aluminiowej. Piecz około 20 minut w temp. 180°C, aż zmięknie i zacznie się rozpadać. Ostudź. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zmiel razem z twarożkiem. Wymieszaj z dynią.
Gdy masa ostygnie, dodaj sól i jajko. Wyrabiając, stopniowo wsypuj mąki (ciasto nie powinno się kleić). Ciasto podziel na trzy części. Z każdej uformuj wałki grubości palca. Pokrój skośnie na kopytka.
Włóż do osolonego wrzątku, gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Bułkę tartą zrumień na maśle, polej kopytka.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Lalak z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie