Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z dynią posypane bułką"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 264
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1031
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4082
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 264
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1031
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4082
Składniki
Dynię pokrój, ułóż na folii aluminiowej. Piecz około 20 minut w temp. 180°C, aż zmięknie i zacznie się rozpadać. Ostudź. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zmiel razem z twarożkiem. Wymieszaj z dynią.
Gdy masa ostygnie, dodaj sól i jajko. Wyrabiając, stopniowo wsypuj mąki (ciasto nie powinno się kleić). Ciasto podziel na trzy części. Z każdej uformuj wałki grubości palca. Pokrój skośnie na kopytka.
Włóż do osolonego wrzątku, gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Bułkę tartą zrumień na maśle, polej kopytka.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Lalak z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie