Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie wegetariańskie, można jeść solo jak placki ziemniaczane albo z ziemniakami i surówką.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5792
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9604
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 279
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 831
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5792
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9604
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 279
Składniki
Na patelni roztopić maslo, wrzucić zamrożony szpinak i smażyć pod przykryciem aż do całkowitego rozmrożenia. Doprawić odrobiną soli (Vegetą) i pieprzem, wycisnąć czosnek. Smażyć bez przykrycia 15-20 minut aż do odparowania wody. Masa szpinakowa powinna mieć kosystencję umożliwajacą łatwe formowanie. Szpinak ostudzić.
Na grubej tarce zetrzeć pieczarki i ser.
Masę szpinakową, pieczarki i ser zmieszać, dodając jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka należy dodać mąki.
Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż do uzyskania chrupiącej skórki. Można podać solo z sosem majonezowo czosnkowym lub ziemniakami i surówką.