Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie wegetariańskie, można jeść solo jak placki ziemniaczane albo z ziemniakami i surówką.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3539
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1764
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3539
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1764
Składniki
Na patelni roztopić maslo, wrzucić zamrożony szpinak i smażyć pod przykryciem aż do całkowitego rozmrożenia. Doprawić odrobiną soli (Vegetą) i pieprzem, wycisnąć czosnek. Smażyć bez przykrycia 15-20 minut aż do odparowania wody. Masa szpinakowa powinna mieć kosystencję umożliwajacą łatwe formowanie. Szpinak ostudzić.
Na grubej tarce zetrzeć pieczarki i ser.
Masę szpinakową, pieczarki i ser zmieszać, dodając jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka należy dodać mąki.
Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż do uzyskania chrupiącej skórki. Można podać solo z sosem majonezowo czosnkowym lub ziemniakami i surówką.