Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do ryżu lub makaronu
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1439
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 531
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3606
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2317
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1439
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 531
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3606
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1310
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą pieprzem i koprem włoskim, skropić sokiem z cytryny Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem rozłożyć kotlety zalać pieczarkami posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub frytkami.