Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do ryżu lub makaronu
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8321
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 467
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8321
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 467
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą pieprzem i koprem włoskim, skropić sokiem z cytryny Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem rozłożyć kotlety zalać pieczarkami posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub frytkami.