Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do ryżu lub makaronu
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą pieprzem i koprem włoskim, skropić sokiem z cytryny Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem rozłożyć kotlety zalać pieczarkami posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub frytkami.