Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do ryżu lub makaronu
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115531
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7864
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1353
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1229
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115531
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7864
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1353
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1229
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą pieprzem i koprem włoskim, skropić sokiem z cytryny Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem rozłożyć kotlety zalać pieczarkami posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub frytkami.