Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety wieprzowe zapiekane

Kotlety wieprzowe zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 393

Dodano:

Odsłon: 1975

Pyszny dodatek do ryżu lub makaronu

Składniki

  • kotlety schabowe, 4 szt.
  • pieczarki, 10 dkg
  • białe wytrawne wino, 100 ml
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
  • parmezan, 4 łyżki
  • olej, 3 łyżki
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • czosnek, 1-2 ząbki
  • szczypta zmielonego kopru włoskiego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety wieprzowe zapiekane

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą pieprzem i koprem włoskim, skropić sokiem z cytryny Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem rozłożyć kotlety zalać pieczarkami posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 13 października 2009 fajny przepis, spróbuję w niedziele na obiadek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń