Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3866
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3846
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 785
Składniki
Oczyszczone podroby i skrzydełka ugotuj w osolonym wrzątku.
Marchew, por oraz brukselkę oczyść, pokrój na kawałki, po czym dorzuć do wywaru.
Po 20 minutach gotowania wyjmij mięso, odlej pół szklanki rosołu i odłóż połowę warzyw. Resztę składników zmiksuj przy pomocy blendera.
W rondelku rozgrzej masło, a następnie połącz je z mąką oraz rosołem i wymieszaj trzepaczką.
Do przygotowanego kremu dolej zasmażkę, mleko oraz śmietanę. Dopraw zupę solą, gałką muszkatołową i Vegetą.
Na koniec dodaj ugotowane warzywa i całość podgrzej.Źródło: Telemax