Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem jarzynowy"
Oczyszczone podroby i skrzydełka ugotuj w osolonym wrzątku.
Marchew, por oraz brukselkę oczyść, pokrój na kawałki, po czym dorzuć do wywaru.
Po 20 minutach gotowania wyjmij mięso, odlej pół szklanki rosołu i odłóż połowę warzyw. Resztę składników zmiksuj przy pomocy blendera.
W rondelku rozgrzej masło, a następnie połącz je z mąką oraz rosołem i wymieszaj trzepaczką.
Do przygotowanego kremu dolej zasmażkę, mleko oraz śmietanę. Dopraw zupę solą, gałką muszkatołową i Vegetą.
Na koniec dodaj ugotowane warzywa i całość podgrzej.Źródło: Telemax
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 47
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 153
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 153
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 108
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 139
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 47
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 153
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 153
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 108
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 139
Składniki
Oczyszczone podroby i skrzydełka ugotuj w osolonym wrzątku.
Marchew, por oraz brukselkę oczyść, pokrój na kawałki, po czym dorzuć do wywaru.
Po 20 minutach gotowania wyjmij mięso, odlej pół szklanki rosołu i odłóż połowę warzyw. Resztę składników zmiksuj przy pomocy blendera.
W rondelku rozgrzej masło, a następnie połącz je z mąką oraz rosołem i wymieszaj trzepaczką.
Do przygotowanego kremu dolej zasmażkę, mleko oraz śmietanę. Dopraw zupę solą, gałką muszkatołową i Vegetą.
Na koniec dodaj ugotowane warzywa i całość podgrzej.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Dania główne
Pieczone bataty ze szpinakiem
Dania główne
Faszerowane papryki
Dania główne
Żeberka pieczone w miodzie i piwie
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pieczone bataty ze szpinakiem
Idealne na wegeteriański obiad
Odsłon: 60