Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krucha tarta serowa ze szpinakiem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka, łyżki wody i szczypty soli zagnieć kruche ciasto. Odłóż na godzinę do lodówki. Szpinak opłucz, osusz. Czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj szpinak, duś razem 5 minut.
Śmietanę wymieszaj z pozostałymi jajkami i pokruszoną fetą. Dodaj do szpinaku, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj, wylep spód i boki formy. Nałóż farsz. Piecz tartę w temp. 180 st. na złoty kolor (50-60 minut).
Czas ok. 80 min; porcja – 450 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety