Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krucha tarta serowa ze szpinakiem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11268
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 375
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11268
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 375
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 398
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka, łyżki wody i szczypty soli zagnieć kruche ciasto. Odłóż na godzinę do lodówki. Szpinak opłucz, osusz. Czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj szpinak, duś razem 5 minut.
Śmietanę wymieszaj z pozostałymi jajkami i pokruszoną fetą. Dodaj do szpinaku, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj, wylep spód i boki formy. Nałóż farsz. Piecz tartę w temp. 180 st. na złoty kolor (50-60 minut).
Czas ok. 80 min; porcja – 450 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety