Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krucha tarta serowa ze szpinakiem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka, łyżki wody i szczypty soli zagnieć kruche ciasto. Odłóż na godzinę do lodówki. Szpinak opłucz, osusz. Czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj szpinak, duś razem 5 minut.
Śmietanę wymieszaj z pozostałymi jajkami i pokruszoną fetą. Dodaj do szpinaku, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj, wylep spód i boki formy. Nałóż farsz. Piecz tartę w temp. 180 st. na złoty kolor (50-60 minut).
Czas ok. 80 min; porcja – 450 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety