Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krucha tarta serowa ze szpinakiem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456905
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456905
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2116
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka, łyżki wody i szczypty soli zagnieć kruche ciasto. Odłóż na godzinę do lodówki. Szpinak opłucz, osusz. Czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj szpinak, duś razem 5 minut.
Śmietanę wymieszaj z pozostałymi jajkami i pokruszoną fetą. Dodaj do szpinaku, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj, wylep spód i boki formy. Nałóż farsz. Piecz tartę w temp. 180 st. na złoty kolor (50-60 minut).
Czas ok. 80 min; porcja – 450 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety