Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik grzybowy"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
porcje, czas ok. 90 min; porcja – 260 kcal, cena 2,50 zł.
Suszone grzyby starannie oczyść, opłucz, zalej w miseczce wodą, odstaw do namoczenia. Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odlej na sicie, osącz.
Cebulę oraz marchewki oczyść, opłucz. Cebulę drobno posiekaj. Marchewki pokrój w ko stkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę oleju. Przesmaż cebulę oraz marchewkę.
zalej bulionem i doprowadź do wrzenia. Dodaj liść laurowy, kilka ziarenek czarnego pieprzu, namoczone i osączone grzyby oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Całość gotuj na małym ogniu do miękkości grzybów (ok. 60 min). Pod koniec dodaj ugotowaną kaszę. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Suszone grzyby, podobnie jak świeże, można podawać w potrawce. By były smaczne, warto namoczyć je na noc w mleku, obsmażyć na maśle z cebulką, a potem poddusić z dodatkiem tego samego mleka, w którym się moczyły.Źródło: Świat kobiety