Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Filety opłucz, osusz, przełóż do miseczki. Chili rozetnij, usuń pestki, a strączek drobno potnij. Czosnek i szalotkę obierz, posiekaj.
Przygotuj marynatę: sok z cytryny wymieszaj z sosem sojowym i oliwą. Dodaj chili, cebulę oraz czosnek, skórkę cytrynową i zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso w miseczce zalej marynatą, przemieszaj. Przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie kilka razy obracaj filety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zamarynowanego kurczaka. Smaż po 4–5 minut z każdej strony.
Gotowe filety potnij w plasterki. Ułóż na półmisku przybranym sałatą i ew. płatkami kwiatów oraz figami. Posyp kosteczkami pomidora.Źródło: Naj