Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Składniki
Filety opłucz, osusz, przełóż do miseczki. Chili rozetnij, usuń pestki, a strączek drobno potnij. Czosnek i szalotkę obierz, posiekaj.
Przygotuj marynatę: sok z cytryny wymieszaj z sosem sojowym i oliwą. Dodaj chili, cebulę oraz czosnek, skórkę cytrynową i zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso w miseczce zalej marynatą, przemieszaj. Przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie kilka razy obracaj filety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zamarynowanego kurczaka. Smaż po 4–5 minut z każdej strony.
Gotowe filety potnij w plasterki. Ułóż na półmisku przybranym sałatą i ew. płatkami kwiatów oraz figami. Posyp kosteczkami pomidora.Źródło: Naj