Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie prosto z orientalnych Chin.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30859
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3641
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30859
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3641
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
Patelnie nagrzac,nie smarowac tluszczem.Wlozyc ziarna sezamu i potrzasac co jakis czas .Wylaczyc gdy ziarna zrobia sie brazowe.Kurczaka pokroic na kawalki.Polaczyc wszystkie skladniki marynaty ,dobrze wymieszac.Wlozyc do niej kurczaka i marynowac przynajmniej 20 min.W tym czasie zaczac przyrzadzac sos:wszystkie skladniki dokladnie wymieszac,przelac do garnka i doprowadzic do wrzenia,mieszajac od czasu do czasu.Zmniejszyc ogien.Trzymac na ogniu dopoki nie usmazymy kurczaka.Rozgrzac olej orzechowy na patelni.Wrzucac po kilka kawalkow kurczaka,odsaczyc tluszcz recznikiem papierowym po wyjeciu.Tuz przed zakonczeniem smazenia ponownie zwiekszyc temp. pod sosem i zagotowac.Wylozyc kurczaka na talerz,posypac sezamem i zalac sosem.Podawac z ryzem.