Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
akie kotleciki posmakują wielu. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Podałam je z tradycyjnymi dodatkami: ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Składniki
Filety z kurczaka pokroiłam w medaliony.
Rozkłóciłam jajka z majonezem, startym żółtym serem, ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, 1/3 łyżeczki papryki ostrej i słodkiej oraz taką samą ilością soli. Dodałam mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszałam wszystko razem. Przełożyłam do masy pokrojone filety z kurczaka, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie każdy kawałek mięsa wykładałam na rozgrzany tłuszcz i smażyłam na złoty kolor. Usmażone układałam na ręczniku papierowym, by wchłonął się nadmiar tłuszczu.