Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadalne kwiaty to świetne uzupełnienie dania.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Pierś nacinam robiąc kieszeń. Umieszczam w niej pokruszony ser feta (ile się zmieści), kilka listków szałwii i suszone pomidorami. Zamykam wykałaczkami aby się nie rozwaliła w czasie pieczenia i posypuje ziołami prowansalskimi. Wlewam olej rzepakowy na patelnię i mocno nagrzewam. Mięso obsmażam z jednej i drugiej strony, dolewam wina, redukuje, przykrywam i smażę około 10 minut. W tym czasie robię szpinak wg tego przepisu (klik). Na talerzu rozsypuje kwiaty czosnku. Kroję pierś na pół i ustawiam jedną stojąco, drugą leżąco. Podaję ze szpinakiem w miseczce.