Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadalne kwiaty to świetne uzupełnienie dania.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 109
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 109
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Składniki
Pierś nacinam robiąc kieszeń. Umieszczam w niej pokruszony ser feta (ile się zmieści), kilka listków szałwii i suszone pomidorami. Zamykam wykałaczkami aby się nie rozwaliła w czasie pieczenia i posypuje ziołami prowansalskimi. Wlewam olej rzepakowy na patelnię i mocno nagrzewam. Mięso obsmażam z jednej i drugiej strony, dolewam wina, redukuje, przykrywam i smażę około 10 minut. W tym czasie robię szpinak wg tego przepisu (klik). Na talerzu rozsypuje kwiaty czosnku. Kroję pierś na pół i ustawiam jedną stojąco, drugą leżąco. Podaję ze szpinakiem w miseczce.