Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadalne kwiaty to świetne uzupełnienie dania.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1512
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 215
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1512
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 215
Składniki
Pierś nacinam robiąc kieszeń. Umieszczam w niej pokruszony ser feta (ile się zmieści), kilka listków szałwii i suszone pomidorami. Zamykam wykałaczkami aby się nie rozwaliła w czasie pieczenia i posypuje ziołami prowansalskimi. Wlewam olej rzepakowy na patelnię i mocno nagrzewam. Mięso obsmażam z jednej i drugiej strony, dolewam wina, redukuje, przykrywam i smażę około 10 minut. W tym czasie robię szpinak wg tego przepisu (klik). Na talerzu rozsypuje kwiaty czosnku. Kroję pierś na pół i ustawiam jedną stojąco, drugą leżąco. Podaję ze szpinakiem w miseczce.