Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadają sie do mięs i makaronow.Smaczne,pachnące i szybkie w wykonaniu :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2264
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11142
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2194
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2264
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11142
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2194
Składniki
Kurki kroimy na dość spore kawałeczki(małe nawet w całości zostawiamy),wrzucamy na rozpuszczone masełko i dusimy na wolnym ogniu.Cebule drobniutko w kosteczke dożucamy do podduszonych kurek i przyprawiamy do smaku,dusimy ok,15 min na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszajac.Podlewamy odrobina wody(ok,pol szklanki jeśli dodajemy sos do makaronu więcej)gdy danie zacznie delikatnie bulgotac sprawdzic czy nie potrzebuje doprawienia i dodac smietanę(pamietamy im więcej wody tym więcej smietany)gotowac na małym ogniu mieszajac do momentu gdy sos zacznie gęstnieć.Wrzucamy posiekana drobniutko pietruszkę.