Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadają sie do mięs i makaronow.Smaczne,pachnące i szybkie w wykonaniu :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Składniki
Kurki kroimy na dość spore kawałeczki(małe nawet w całości zostawiamy),wrzucamy na rozpuszczone masełko i dusimy na wolnym ogniu.Cebule drobniutko w kosteczke dożucamy do podduszonych kurek i przyprawiamy do smaku,dusimy ok,15 min na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszajac.Podlewamy odrobina wody(ok,pol szklanki jeśli dodajemy sos do makaronu więcej)gdy danie zacznie delikatnie bulgotac sprawdzic czy nie potrzebuje doprawienia i dodac smietanę(pamietamy im więcej wody tym więcej smietany)gotowac na małym ogniu mieszajac do momentu gdy sos zacznie gęstnieć.Wrzucamy posiekana drobniutko pietruszkę.