Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus w cebuli"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 372
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 372
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Z cebuli zetnij wierzchy, ostrym nożem wydrąż miąższ. Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała nieco ponad powierzchnię kaszy. Dodaj do smaku przyprawy do zupy w płynie, wymieszaj. Odstaw na kilka minut do napęcznienia.
Kuskus wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem, posiekaną papryką i listkami ziół. Dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż do cebul, przykryj odkrojonymi wierzchami. Cebule zawiń w folię aluminiową, ustaw na blasze. Piecz 30 min w 180 st.
porcji, czas 45 min; porcja – 80 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety