Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus w cebuli"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 114
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 174
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 287
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 15
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 114
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 174
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 287
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 15
Składniki
Z cebuli zetnij wierzchy, ostrym nożem wydrąż miąższ. Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała nieco ponad powierzchnię kaszy. Dodaj do smaku przyprawy do zupy w płynie, wymieszaj. Odstaw na kilka minut do napęcznienia.
Kuskus wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem, posiekaną papryką i listkami ziół. Dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż do cebul, przykryj odkrojonymi wierzchami. Cebule zawiń w folię aluminiową, ustaw na blasze. Piecz 30 min w 180 st.
porcji, czas 45 min; porcja – 80 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety