Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus w cebuli"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20745
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4417
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20745
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4417
Składniki
Z cebuli zetnij wierzchy, ostrym nożem wydrąż miąższ. Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała nieco ponad powierzchnię kaszy. Dodaj do smaku przyprawy do zupy w płynie, wymieszaj. Odstaw na kilka minut do napęcznienia.
Kuskus wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem, posiekaną papryką i listkami ziół. Dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż do cebul, przykryj odkrojonymi wierzchami. Cebule zawiń w folię aluminiową, ustaw na blasze. Piecz 30 min w 180 st.
porcji, czas 45 min; porcja – 80 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety