Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1178
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3096
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1178
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Składniki
Włoszczyznę obierz, zalej 3 szklankami wody, wrzuć pokrojony boczek, listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj na niewielkim ogniu około 30 minut. Następnie wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. W tym czasie kiszoną kapustę posiekaj, a cebulę obierz i drobno pokrój.
W rondlu na oleju zeszklij cebulę, dodaj kapustę. Całość chwilę podsmaż i przełóż do zupy. Wlej sok z kapusty i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem.Źródło: Na żywo