Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1118
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5660
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1118
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5660
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18138
Składniki
Włoszczyznę obierz, zalej 3 szklankami wody, wrzuć pokrojony boczek, listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj na niewielkim ogniu około 30 minut. Następnie wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. W tym czasie kiszoną kapustę posiekaj, a cebulę obierz i drobno pokrój.
W rondlu na oleju zeszklij cebulę, dodaj kapustę. Całość chwilę podsmaż i przełóż do zupy. Wlej sok z kapusty i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem.Źródło: Na żywo