Do góry

Dania główne Przepis na:

langosze

langosze

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 77

Dodano:

Odsłon: 2838

proste,tanie i bardzo smaczne...

Składniki

  • mąki tortowej, pól kilo
  • mleka, 1 szklanka
  • jajo, 1
  • drożdże suszone, 1 opakowanie
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. wieczorem zarabiamy ciasto ze wszystkich skladnikow,i wkładamyciasto do natłuszczonej miski do lodowki na noc (uwaga rosnie)

  2. rozgrzewamy tłuszcz (polecam smalec ciasto nie wchłania tłuszczu) z cista odryawmy po kawałku rozciągamy na kształt racucha kładziemy na tłuszcz jak sie zrumieni odwracamy i przykrywamy plasterkiem sera ,dopiekamy

  3. zdejmujemy na talerz posypujemy przyprawa do pizzy lub ulubionymi ziłami ,podajemy z ketchupem ew.odrobina majonezu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 02 stycznia 2010 na głębokim tłuszczu, konkretnie na smalcu smalcu robie ..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pirogronianka 21 grudnia 2009 Cudownie że dałaś ten przepis!! Jadłam langosze na Węgrzechh, ładnych kilka lat temu, i już prawie zapomniałam jak smakują.... Powiedz mi, czy smażysz je na głębokim tłuszczu czy raczej tak jak placki ziemniaczane?
Na pewno je zdrobie, ze śmietaną i posypane żółtym serem... mm pychotka! Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 20 października 2009 Masz racje langosze ale niech nazywaja sie jak chca i tak są ulubionym daniem mojej rodzinki,idealne danie kiedy każy wraca o innej porze i chce zjeść coś pysznego ,sytego i na ciepło.Z ciasta robiłam również wersje bez niczego na słodko z dżemem lub cukrem pudrem,nadziewałam też parówkami i żółtym serem a la paszteciki...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 20 października 2009 masz racje ale niech nazywaja sie jak chcą nawet drożdżoki jak nazywaja je moje dzieci faktem jest że sa przepyszne idealne dla rodzinki w ktorej kazdy wraca o innej porze i che zjesc cos cieplego ,sytego i pysznego.Ciasto mozna tez smażyć bez dodatków i zajadac z konfiturą lub cukrem pudrem,robiłam też parowki zawijane w to ciasto z żołtym serem...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń