Do góry

Dania główne Przepis na:

łapa niedźwiedzia

łapa niedźwiedzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 5171

łatwość wykonania

Składniki

  • karczek, ok.1kg
  • cebula, ok.1kg
  • pieczarki, 0,5 kg
  • ser żółty, 15dkg
  • keczup, 6 łyżek
  • sos sojowy, 2 łyżki
  • ocet winny, 2 łyżki
  • Miód, 2 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • majonez, 250 gram
  • papryka słodka,pieprz,, wg.uznania
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
łapa niedźwiedzia

Przygotowanie

  1. Karczek pokroić wplastry,lekko ubić.Cebulę w pół plasterki.Pieczarki pokroić wg.uznania.Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.

  2. Resztę składników wymieszać .

  3. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem.Ułożyć mięso,cebulę,pieczarki,zalać sosem i posypać serem.Piec w nagrzanym piekarniku(180 stopni) jedną godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń