Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie na letni obiad lub kolację, proste i bardzo szybkie do zrobienia!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 917
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1047
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2094
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 917
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1047
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2094
Składniki
Cebulę kroimy w pół talarki i podsmażamy na gorącym oleju do zeszklenia.
Cukinię kroimy w grubą kostkę i dorzucamy do cebuli. Młodej cukini nie trzeba obierać ze skóry, ze starszej usuwamy skórę i pestki. Dodajemy trochę soli-cukinia szybciej puści sok i zmięknie.
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy je do garnka jeśli cukinia jest miękka. Podduszamy.
Śmietanę lub jogurt mieszamy z mąką (ilość dodanej mąki zależy od tego jak gęste chcemy mieć danie) i doprawiamy do smaku, chwilę gotujemy.
Podajemy z makaronem lub pieczywem, PYCHA!!!