Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie na letni obiad lub kolację, proste i bardzo szybkie do zrobienia!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Cebulę kroimy w pół talarki i podsmażamy na gorącym oleju do zeszklenia.
Cukinię kroimy w grubą kostkę i dorzucamy do cebuli. Młodej cukini nie trzeba obierać ze skóry, ze starszej usuwamy skórę i pestki. Dodajemy trochę soli-cukinia szybciej puści sok i zmięknie.
Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy je do garnka jeśli cukinia jest miękka. Podduszamy.
Śmietanę lub jogurt mieszamy z mąką (ilość dodanej mąki zależy od tego jak gęste chcemy mieć danie) i doprawiamy do smaku, chwilę gotujemy.
Podajemy z makaronem lub pieczywem, PYCHA!!!