Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa peklowana pieczona w piekarniku
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 65
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 160
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 38
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 186
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 65
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 160
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 38
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 173
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 186
Składniki
Przygotować zalewę z soli peklowej, obwiązać mięso sznurkiem wykonać nastrzyk solanką dużą strzykawką z igłą (do kupienia w aptece koszt ok 2zł), Mięso umieścić w naczyniu i zalać solanką. z liściami laurowymi i zielem angielskim czas peklowania 6 -7dni w lodówce.
Po zapeklowaniu łopatkę obsypać słodką i ostrą papryką oraz majerankiem. Mięso zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez ok. 2 godziny. Następnie przeciąć folie zwiększyć temp. do 180 i piec jeszcze ok 60 min.