Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa peklowana pieczona w piekarniku
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 499
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 275
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20218
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5672
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 499
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 275
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20218
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5672
Składniki
Przygotować zalewę z soli peklowej, obwiązać mięso sznurkiem wykonać nastrzyk solanką dużą strzykawką z igłą (do kupienia w aptece koszt ok 2zł), Mięso umieścić w naczyniu i zalać solanką. z liściami laurowymi i zielem angielskim czas peklowania 6 -7dni w lodówce.
Po zapeklowaniu łopatkę obsypać słodką i ostrą papryką oraz majerankiem. Mięso zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez ok. 2 godziny. Następnie przeciąć folie zwiększyć temp. do 180 i piec jeszcze ok 60 min.