Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa peklowana pieczona w piekarniku
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 723
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 198
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 44
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2256
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 723
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 198
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 44
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2256
Składniki
Przygotować zalewę z soli peklowej, obwiązać mięso sznurkiem wykonać nastrzyk solanką dużą strzykawką z igłą (do kupienia w aptece koszt ok 2zł), Mięso umieścić w naczyniu i zalać solanką. z liściami laurowymi i zielem angielskim czas peklowania 6 -7dni w lodówce.
Po zapeklowaniu łopatkę obsypać słodką i ostrą papryką oraz majerankiem. Mięso zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez ok. 2 godziny. Następnie przeciąć folie zwiększyć temp. do 180 i piec jeszcze ok 60 min.