Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka wieprzowa peklowana pieczona w piekarniku
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Składniki
Przygotować zalewę z soli peklowej, obwiązać mięso sznurkiem wykonać nastrzyk solanką dużą strzykawką z igłą (do kupienia w aptece koszt ok 2zł), Mięso umieścić w naczyniu i zalać solanką. z liściami laurowymi i zielem angielskim czas peklowania 6 -7dni w lodówce.
Po zapeklowaniu łopatkę obsypać słodką i ostrą papryką oraz majerankiem. Mięso zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez ok. 2 godziny. Następnie przeciąć folie zwiększyć temp. do 180 i piec jeszcze ok 60 min.