Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.W tym samym czasie obrać i pokroić pieczarki, chwilkę podsmażyć, a potem dusić na małym ogniu ( dodać przyprawy do smaku).Gdy pieczarki trochę dojdą, dorzucić pokrojona w kostki (z plastrów) szynkę. Smażyć razem, aż uzyskamy miękkość i dobry smak. Następnie zetrzeć kostkę sera.Potem do kubka wbić jajka, dodać mleko oraz ser - wymieszać. Ugotowany makaron zmieszać w jednym garnku z pieczarkami i szynką i smażyć na małym ogniu przez 3 min (ciągle mieszając). Na końcu dolać wcześniej przygotowaną mieszankę i mieszać aż jajko się nie ściągnie, a ser nie rozpuści (ok 1-2 min). Doprawić do smaku. Smacznego!