Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.W tym samym czasie obrać i pokroić pieczarki, chwilkę podsmażyć, a potem dusić na małym ogniu ( dodać przyprawy do smaku).Gdy pieczarki trochę dojdą, dorzucić pokrojona w kostki (z plastrów) szynkę. Smażyć razem, aż uzyskamy miękkość i dobry smak. Następnie zetrzeć kostkę sera.Potem do kubka wbić jajka, dodać mleko oraz ser - wymieszać. Ugotowany makaron zmieszać w jednym garnku z pieczarkami i szynką i smażyć na małym ogniu przez 3 min (ciągle mieszając). Na końcu dolać wcześniej przygotowaną mieszankę i mieszać aż jajko się nie ściągnie, a ser nie rozpuści (ok 1-2 min). Doprawić do smaku. Smacznego!