Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5410
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5467
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5410
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5467
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.W tym samym czasie obrać i pokroić pieczarki, chwilkę podsmażyć, a potem dusić na małym ogniu ( dodać przyprawy do smaku).Gdy pieczarki trochę dojdą, dorzucić pokrojona w kostki (z plastrów) szynkę. Smażyć razem, aż uzyskamy miękkość i dobry smak. Następnie zetrzeć kostkę sera.Potem do kubka wbić jajka, dodać mleko oraz ser - wymieszać. Ugotowany makaron zmieszać w jednym garnku z pieczarkami i szynką i smażyć na małym ogniu przez 3 min (ciągle mieszając). Na końcu dolać wcześniej przygotowaną mieszankę i mieszać aż jajko się nie ściągnie, a ser nie rozpuści (ok 1-2 min). Doprawić do smaku. Smacznego!