Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wsypujemy cala make formujac kopiec, robimy dziure i wbijamy do niej cale jajka, zagniatamy. Stopniowo dodajemy letnia wode i oliwe z oliwek, tak aby uzyskac konsystencje nadajaca sie do walkowania. Dzielimy ciasto na kawalki i walkujemy na grubosc okolo 1-2 milimetrow. Zostawiamy na noc do obeschniecia, mozna tez je ugotowac i wtedy kazdy plat gotujemy oddzielnie, do wody dodajac pare kropli oliwy z oliwek.