Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron Lasagne

Makaron Lasagne

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 7047

Pieknie pachnie oliwa z oliwek

Składniki

  • maka pszenna, 2 szklanki
  • woda, ile zabierze
  • Jaja, 2
  • oliwa z oliwek, 2 lyzki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Makaron Lasagne

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy cala make formujac kopiec, robimy dziure i wbijamy do niej cale jajka, zagniatamy. Stopniowo dodajemy letnia wode i oliwe z oliwek, tak aby uzyskac konsystencje nadajaca sie do walkowania. Dzielimy ciasto na kawalki i walkujemy na grubosc okolo 1-2 milimetrow. Zostawiamy na noc do obeschniecia, mozna tez je ugotowac i wtedy kazdy plat gotujemy oddzielnie, do wody dodajac pare kropli oliwy z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń