Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1766
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1766
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Do miski wsypujemy cala make formujac kopiec, robimy dziure i wbijamy do niej cale jajka, zagniatamy. Stopniowo dodajemy letnia wode i oliwe z oliwek, tak aby uzyskac konsystencje nadajaca sie do walkowania. Dzielimy ciasto na kawalki i walkujemy na grubosc okolo 1-2 milimetrow. Zostawiamy na noc do obeschniecia, mozna tez je ugotowac i wtedy kazdy plat gotujemy oddzielnie, do wody dodajac pare kropli oliwy z oliwek.