Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron orecchiette z bobem i orzeszkami pinii"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 248
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 248
Składniki
Na suchej patelni upraż orzeszki pinii. Bób ugotuj w wodzie z solą, wystudź i obierz ze skórki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną cebulą. Wsyp zielony groszek i całość dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, koniecznie al dente. Po odcedzeniu połącz go z bobem. Następnie przełóż go do dużej miski. Posyp listkami świeżej bazylii i uprażonymi orzeszkami pinii.Źródło: Na żywo