Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron orecchiette z bobem i orzeszkami pinii"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Na suchej patelni upraż orzeszki pinii. Bób ugotuj w wodzie z solą, wystudź i obierz ze skórki. Podsmaż na rozgrzanej oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną cebulą. Wsyp zielony groszek i całość dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, koniecznie al dente. Po odcedzeniu połącz go z bobem. Następnie przełóż go do dużej miski. Posyp listkami świeżej bazylii i uprażonymi orzeszkami pinii.Źródło: Na żywo