Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowe wstęgi ze szparagami i krewetkami"
Pyszne letnie połączenie :)
Odsłon: 620
Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo więc warto skorzystać z przepisu na mak...
Odsłon: 380
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 134
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 24
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia i ostudzenia.
Szparagi oczyść, obierz zdrewniałe łodygi. Ustaw je w wysokim naczyniu. Gotuj w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru (zielone ok. 8 min, białe 10-15 min).
Ugotowane szparagi ostudź, pokrój na małe kawałki. Krewetki ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, ostudź, a potem skrop odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Majonez utrzyj z białym winem oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Makaron rozłóż na talerze. Posyp szparagami oraz krewetkami. Polej sosem, ozdób koperkiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 3 zł.
Przesiej na stolnicę 2 szklanki mąki, wbij 2 jajka i 4 żółtka. Dodaj szczyptę soli i odrobinę wody. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na cienkie płaty i pokrój w paski. Pozostaw do przeschnięcia. Gotuj w osolonym wrzątku.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 35
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 64