Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaronowe wstęgi ze szparagami i krewetkami

Makaronowe wstęgi ze szparagami i krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Makaronowe wstęgi ze szparagami i krewetkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia i ostudzenia.

  2. Szparagi oczyść, obierz zdrewniałe łodygi. Ustaw je w wysokim naczyniu. Gotuj w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru (zielone ok. 8 min, białe 10-15 min).

  3. Ugotowane szparagi ostudź, pokrój na małe kawałki. Krewetki ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, ostudź, a potem skrop odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.

  4. Majonez utrzyj z białym winem oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Makaron rozłóż na talerze. Posyp szparagami oraz krewetkami. Polej sosem, ozdób koperkiem.

  5. Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 3 zł.

  6. Przesiej na stolnicę 2 szklanki mąki, wbij 2 jajka i 4 żółtka. Dodaj szczyptę soli i odrobinę wody. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na cienkie płaty i pokrój w paski. Pozostaw do przeschnięcia. Gotuj w osolonym wrzątku.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń