Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso staje się kruche i dobrze doprawione.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 404
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 159
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 404
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Bardzo łatwo i szybo można zrobić swietną marynate np; do udek lub podudzi. By mięso nabrało smaku należy zamarynować je najlepiej dzień wcześniej i schować do lodówki.
Do przygotowania marynaty wystarczy pół szklanki oleju (wg uznania i gustu), do którego to dodajemy około 4 ząbki przecisniętego czosnku , łyżke wegety i mielonej czerwonej papryki (przyprawy z umiarem) .Wszystko razem mieszamy i wlewamy do miski z udkami -mieszamy. Na miske nakładamy jednorazówke lub folie aluminiową i wkładamy do lodówki.Od czasu do czasu można przemieszać. Podane składniki są na około 4 udka.