Do góry

Dania główne Przepis na:

Marynowana polędwica

Marynowana polędwica

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Marynowana polędwica"

Składniki

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 50 ml czystej wódki
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano
  • suszony tymianek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oliwę wymieszać z wódką, pieprzem, oregano i tymiankiem. Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry o grubości 2 cm (nie rozbijać).

  2. Włożyć mięso do salaterki, zalać marynatą, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie plastry mięsa lekko osączyć, układać na rozpalonym ruszcie. Piec po ok. 8-10 minut z każdej strony. Podawać z sałatką i świeżym pieczywem.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń