Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 106
Dodano: 05.02.2010
Odsłon: 27853
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
filet oplukac pokroic i rozbic na płaty przyprawic
pieczarki zetrzec na jarzyniowce na wiórki ,cebulke pokroic w drobna kosteczke,ser zetrzec .Pieczarki przesmazyc z cebulka na masle do odparowania wody dodac natke pietruszki doprawic!
Na filet klasc pieczarki z cebulka , odrobine sera zawijac chowajac nadzienie .Obtaczajac w mace potem jajku i bulce tartej formowac medaliony.
Smazymy na dobrze rozgrzanym oleju badz oliwie do uzyskania zlotego koloru .Kilkakrotnie obracajac zeby mieso w srodku dobrze sie przesmazylo. Danie mozna podac z ziemniakami lub frytkami ;)Smacznego ;))
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

kotek78 03 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Żeby nie było niedopieczone wystarczy smażyć pod przykryciem,ja tak robię i jest dobrze.0 Kto głosował? | Odpowiedz

alex72 13 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
No i zrobione ;) Pychota, palce lizać... ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Pudliszek 08 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre, świetnie pasują ze smażonymi ziemniakami i marchewką... radziłabym je zrobić trochę bardziej płaskie, bo mięso nie chce się od środka dobrze przysmażyć.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Pudliszek 08 marca 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre, wypróbowałam, świetnie pasują ze smażonymi ziemniaczkami i marchewką. Jedyny problem, to fakt, że mięso nie chciało się do końca usmażyć, myślę, żeby następnym razem zrobić je dłuższe, a bardziej płaskie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
wszystko na swoim miejscu - musi być pycha0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
wyglądaja pysznie napewno wypróbuję0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
pysznie wygladają ,wypróbuję0 Kto głosował? | Odpowiedz

MadzLenka 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dodam ,ze z wiekszego filetu wychodzi mi porcja 9-10 sztuk.0 Kto głosował? | Odpowiedz