Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którym nie straszne eksperymenty smakowe w kuchni :)
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1260
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17466
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1260
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17466
Składniki
Pomidory i fasolkę wrzucamy do garnka, przyprawiamy bazylią i pieprzem, gotujemy, po chwili dodajemy kukurydzę i pokrojone drobno plastry ananasa (1 zostawiamy). Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze papryką w proszku, pieprzem cayenne i szczyptą imbiru.
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na cieńsze płaty (lepiej się usmaży), obtaczamy w ziołach i smażymy pod przykryciem na niewielkiej ilości oliwy razem z 1 plastrem ananasa obtoczonym w niewielkiej ilości ostrej papryki.
Ryż gotujemy. Następnie wykładamy wszystko na talerz, siadamy wygodnie i zajadamy, wczuwając się w hawajsko-meksykańskie klimaty :)