Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którym nie straszne eksperymenty smakowe w kuchni :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1134
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4778
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1426
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1134
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4778
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1426
Składniki
Pomidory i fasolkę wrzucamy do garnka, przyprawiamy bazylią i pieprzem, gotujemy, po chwili dodajemy kukurydzę i pokrojone drobno plastry ananasa (1 zostawiamy). Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze papryką w proszku, pieprzem cayenne i szczyptą imbiru.
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na cieńsze płaty (lepiej się usmaży), obtaczamy w ziołach i smażymy pod przykryciem na niewielkiej ilości oliwy razem z 1 plastrem ananasa obtoczonym w niewielkiej ilości ostrej papryki.
Ryż gotujemy. Następnie wykładamy wszystko na talerz, siadamy wygodnie i zajadamy, wczuwając się w hawajsko-meksykańskie klimaty :)