Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którym nie straszne eksperymenty smakowe w kuchni :)
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2150
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 989
Składniki
Pomidory i fasolkę wrzucamy do garnka, przyprawiamy bazylią i pieprzem, gotujemy, po chwili dodajemy kukurydzę i pokrojone drobno plastry ananasa (1 zostawiamy). Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze papryką w proszku, pieprzem cayenne i szczyptą imbiru.
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na cieńsze płaty (lepiej się usmaży), obtaczamy w ziołach i smażymy pod przykryciem na niewielkiej ilości oliwy razem z 1 plastrem ananasa obtoczonym w niewielkiej ilości ostrej papryki.
Ryż gotujemy. Następnie wykładamy wszystko na talerz, siadamy wygodnie i zajadamy, wczuwając się w hawajsko-meksykańskie klimaty :)