Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którym nie straszne eksperymenty smakowe w kuchni :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Pomidory i fasolkę wrzucamy do garnka, przyprawiamy bazylią i pieprzem, gotujemy, po chwili dodajemy kukurydzę i pokrojone drobno plastry ananasa (1 zostawiamy). Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze papryką w proszku, pieprzem cayenne i szczyptą imbiru.
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na cieńsze płaty (lepiej się usmaży), obtaczamy w ziołach i smażymy pod przykryciem na niewielkiej ilości oliwy razem z 1 plastrem ananasa obtoczonym w niewielkiej ilości ostrej papryki.
Ryż gotujemy. Następnie wykładamy wszystko na talerz, siadamy wygodnie i zajadamy, wczuwając się w hawajsko-meksykańskie klimaty :)