Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięsne cannelloni z ziołami"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 66
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 82
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 66
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 82
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj grubo na tarce. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż na niej mięso. Dodaj marchew, czosnek i cebulę. Smaż 5 min, przypraw ziołami, solą, pieprzem. Dodaj pomidory z puszki i koncentrat. Wymieszaj i przypraw masę szczyptą cukru.
Zmniejsz płomień i duś wszystko ok. 5 min, aż odparuje płyn. Zdejmij z ognia, przestudź nadzienie.
Na patelni rozpuść masło. Zasyp mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Cały czas energicznie mieszając, wlej cienkim strumieniem zimne mleko i zimny bulion. Mieszaj, aż beszamel zgęstnieje, przypraw go solą, piep- rzem oraz gałką muszkatołową.
Połowę sosu beszamelowego rozsmaruj na dnie naczynia żaroodpornego. Ustaw w nim pionowo rurki, jedną obok drugiej. Każdą napełnij mięsem (łyżeczką). Powkładaj też do nich całe pomidorki. Wierzch polej resztą sosu i posyp trzema startymi serami. Piecz 40 min w 200 st.Źródło: Tina