Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki z mozzarellą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3821
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3821
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroję w kostki o boku około centymetra.
By mięso lepiej się formowało, ręce moczę w zimnej wodzie. Nabieram dłonią po trochę mięsa, spłaszczam, na środek układam po kawałku mozzarelli i formuję kulki.
Obtaczam kulki w bułce tartej i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Smażę na średnim ogniu około 3 min, na złoto.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy. Nabijam na wykałaczki i dekoruję oliwkami.Źródło: Kobieta i życie