Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki z mozzarellą"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3888
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3888
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Składniki
Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroję w kostki o boku około centymetra.
By mięso lepiej się formowało, ręce moczę w zimnej wodzie. Nabieram dłonią po trochę mięsa, spłaszczam, na środek układam po kawałku mozzarelli i formuję kulki.
Obtaczam kulki w bułce tartej i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Smażę na średnim ogniu około 3 min, na złoto.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy. Nabijam na wykałaczki i dekoruję oliwkami.Źródło: Kobieta i życie