Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsne kulki z mozzarellą

Mięsne kulki z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki z mozzarellą"

Składniki

  • 40 dag mięsa mielonego (pół na pół drobiowe i wieprzowe)
  • jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej + bułka do panierowania
  • 125 g sera mozzarella
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do głębokiego smażenia
  • oliwki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięsne kulki z mozzarellą

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroję w kostki o boku około centymetra.

  2. By mięso lepiej się formowało, ręce moczę w zimnej wodzie. Nabieram dłonią po trochę mięsa, spłaszczam, na środek układam po kawałku mozzarelli i formuję kulki.

  3. Obtaczam kulki w bułce tartej i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Smażę na średnim ogniu około 3 min, na złoto.

  4. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy. Nabijam na wykałaczki i dekoruję oliwkami.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń