Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki z mozzarellą"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 263
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 190
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 53
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 263
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 190
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 53
Składniki
Mięso mielone mieszam z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę kroję w kostki o boku około centymetra.
By mięso lepiej się formowało, ręce moczę w zimnej wodzie. Nabieram dłonią po trochę mięsa, spłaszczam, na środek układam po kawałku mozzarelli i formuję kulki.
Obtaczam kulki w bułce tartej i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Smażę na średnim ogniu około 3 min, na złoto.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy. Nabijam na wykałaczki i dekoruję oliwkami.Źródło: Kobieta i życie