Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso po sycylijsku

Mięso po sycylijsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Mięso po sycylijsku"

Składniki

  • 4 kotlety schabowe (po ok. 20 dag)
  • po 1 pęczku świeżego tymianku i oregano
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • po 1 łyżce masła i mąki
  • 50 dag gęstego soku pomidorowego
  • 3 łyżki czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięso po sycylijsku

Przygotowanie

  1. Kotlety i zioła umyj. Mięso obwiąż nicią kuchenną oraz połową gałązek tymianku, tak, by powstały medaliony. Oprósz solą i pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzej olej i szybko usmaż mięso z obu stron. Przygotuj sos: cebulę i czosnek obierz, posiekaj oraz zeszklij na maśle. Oprósz mąką i zasmaż. Dolej sok pomidorowy, a następnie wszystkie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj oliwki i resztę ziół, wymieszaj i podgrzej. Na talerzach ułóż medaliony, polej je sosem i udekoruj świeżą bazylią.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń