Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso po sycylijsku"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1479
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4067
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1479
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4067
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
Kotlety i zioła umyj. Mięso obwiąż nicią kuchenną oraz połową gałązek tymianku, tak, by powstały medaliony. Oprósz solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej i szybko usmaż mięso z obu stron. Przygotuj sos: cebulę i czosnek obierz, posiekaj oraz zeszklij na maśle. Oprósz mąką i zasmaż. Dolej sok pomidorowy, a następnie wszystkie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj oliwki i resztę ziół, wymieszaj i podgrzej. Na talerzach ułóż medaliony, polej je sosem i udekoruj świeżą bazylią.Źródło: Telemax