Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso po sycylijsku"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8068
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8068
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 377
Składniki
Kotlety i zioła umyj. Mięso obwiąż nicią kuchenną oraz połową gałązek tymianku, tak, by powstały medaliony. Oprósz solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej i szybko usmaż mięso z obu stron. Przygotuj sos: cebulę i czosnek obierz, posiekaj oraz zeszklij na maśle. Oprósz mąką i zasmaż. Dolej sok pomidorowy, a następnie wszystkie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj oliwki i resztę ziół, wymieszaj i podgrzej. Na talerzach ułóż medaliony, polej je sosem i udekoruj świeżą bazylią.Źródło: Telemax