Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z serem i szynką"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 976
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 230
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 213
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 40
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 976
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 230
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 213
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 40
Składniki
Szynkę pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka i roztrzep widelcem. Wlej mleko, olej, dodaj szynkę, zioła i wymieszaj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól i wymieszaj. Połącz zawartość obu naczyń i wymieszaj.
Formę na muffinki wysmaruj masłem i wlej trochę ciasta do zagłębień formy. Do każdego wbij jajko i przykryj resztą ciasta. Posyp startym serem i piecz w temperaturze 190°C przez 25 minut. Posyp szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień