Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, ciekawe, maślane, niedrogie
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Przygotowujemy z mąki, jajka i mleka ciasto na naleśniki.
Smażymy naleśniki, najcieńsze jak tylko się da.
Naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki
Na patelni roztapiamy masło i układamy na nim zwinięte naleśniki. Smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony
Na koniec posypujemy cukrem pudrem i/lub syropem klonowym.
Podajemy ze szklanką zimnego mleka