Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, ciekawe, maślane, niedrogie
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Przygotowujemy z mąki, jajka i mleka ciasto na naleśniki.
Smażymy naleśniki, najcieńsze jak tylko się da.
Naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki
Na patelni roztapiamy masło i układamy na nim zwinięte naleśniki. Smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony
Na koniec posypujemy cukrem pudrem i/lub syropem klonowym.
Podajemy ze szklanką zimnego mleka