Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z budyniem i dynią"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 971
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4007
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 971
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4007
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1386
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier oraz sól, wymieszaj. Do suchych składników wbij jajka, wlej 100 ml mleka, zmiksuj. Następnie wlej pozostałe mleko oraz śmietankę kremówkę i miksuj tak długo, aż ciasta dokładnie się połączą. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 60 min. Na rozgrzaną, delikatnie natłuszczoną patelnię wylewaj rozmieszane za każdym razem ciasto i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Do rondelka wlej 1 i 1 szklanki mleka, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, zagotuj. Do miseczki wsyp obie mąki, dodaj żółtko oraz pozostałe mleko, zmiksuj. Wlej do gotującego się mleka, dodaj purée z dyni, gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Przestudź. Naleśniki posmaruj budyniem dyniowym, zwiń w ruloniki. Udekoruj polewą czekoladową i karmelową. Podawaj z kleksem bitej śmietany.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 200 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie