Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki obiad dla zabieganych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2596
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2596
Składniki
Ciasto na naleśniki: Podane produkty wsypujemy do miski i je łączymy ( miksując) na jednolitą masę, pamiętając aby ciasto nie było za gęste ani za rzadkie. Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię wylewamy ok jednej chochelki surowego ciasta, staramy się rozprowadzić nasze ciasto na całą powierzchnię patelni. Smażymy na średnim ogniu z obu stron.
W między czasie możemy nasz serek rozrobić rozgniatając widelcem ser w misce aby nie był zbyt grudkowaty dodajemy jogurt naturalny dla uzyskania luźniejszej konsystencji dodajemy cukier do smaku według własnego uznania cukier waniliowego i rozrabiamy, Ja dodaję jeszcze otartą skórkę z cytryny w tedy ser ma cudowny aromat i smak plus rodzynki albo żurawinę. Naleśniki z serem najbardziej mi smakują odgrzewane na margarynie...