Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki słodko-ostre"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10006
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9042
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10006
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9042
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Składniki
Ogórki umyj, osusz. W słoiku ułóż 2 listki laurowe, 3 ziarenka pieprzu oraz wsyp łyżeczkę mielonego. Ułóż ogórki i przygotuj zalewę: zagotuj wodę z octem, cukrem i solą, dodaj musztardę, wymieszaj. Gorącą zalewą zalej ogórki. Pasteryzuj 10 minut.
Kwaszone? Przygotuj solankę (2 litry wrzątku i 2 łyżki soli). Ułóż ogórki (1 kg), czosnek, koper, liść chrzanu i kawałek korzenia. Zalej solanką, zakręć i zostaw na 2-3 tygodnie.
Rada: Dodaj odrobinę chilli – zyskasz ciekawy smak!Źródło: Olivia