Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki słodko-ostre"
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 35
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 35
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Składniki
Ogórki umyj, osusz. W słoiku ułóż 2 listki laurowe, 3 ziarenka pieprzu oraz wsyp łyżeczkę mielonego. Ułóż ogórki i przygotuj zalewę: zagotuj wodę z octem, cukrem i solą, dodaj musztardę, wymieszaj. Gorącą zalewą zalej ogórki. Pasteryzuj 10 minut.
Kwaszone? Przygotuj solankę (2 litry wrzątku i 2 łyżki soli). Ułóż ogórki (1 kg), czosnek, koper, liść chrzanu i kawałek korzenia. Zalej solanką, zakręć i zostaw na 2-3 tygodnie.
Rada: Dodaj odrobinę chilli – zyskasz ciekawy smak!Źródło: Olivia