Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet cesarski z jeżynami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
Mleko zmiksuj z mąką, tak by nie było grudek. Wbij jajka, wsyp cukier waniliowy, cynamon i sól. Ponownie wymieszaj. Masa ma być lekko gęsta.
Rozgrzej masło na patelni. Wlej całą masę jajeczną, posyp kilkoma jeżynami, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Po 5-7 minutach przełóż omlet na drugą stronę i smaż kolejne 7 minut. Podawaj od razu, posypany owocami i cukrem pudrem.Źródło: Naj