Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet cesarski z jeżynami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1203
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456772
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1203
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2082
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Mleko zmiksuj z mąką, tak by nie było grudek. Wbij jajka, wsyp cukier waniliowy, cynamon i sól. Ponownie wymieszaj. Masa ma być lekko gęsta.
Rozgrzej masło na patelni. Wlej całą masę jajeczną, posyp kilkoma jeżynami, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Po 5-7 minutach przełóż omlet na drugą stronę i smaż kolejne 7 minut. Podawaj od razu, posypany owocami i cukrem pudrem.Źródło: Naj