Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414626
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414626
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Na dwóch patelniach rozgrzać po łyżce masła. Jaja dokładnie ubić z 8 łyżkami wody, solą i pieprzem.Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć następnie cieniutkie plasterki papryki, pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych oliwek. Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu, podważając brzegi, aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty, przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć. Podawać gorący z odsmażonymi ziemniakami.