Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1822
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2036
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1822
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1586
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2036
Składniki
Na dwóch patelniach rozgrzać po łyżce masła. Jaja dokładnie ubić z 8 łyżkami wody, solą i pieprzem.Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć następnie cieniutkie plasterki papryki, pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych oliwek. Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu, podważając brzegi, aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty, przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć. Podawać gorący z odsmażonymi ziemniakami.