Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Na dwóch patelniach rozgrzać po łyżce masła. Jaja dokładnie ubić z 8 łyżkami wody, solą i pieprzem.Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć następnie cieniutkie plasterki papryki, pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych oliwek. Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu, podważając brzegi, aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty, przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć. Podawać gorący z odsmażonymi ziemniakami.