Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na szybki obiad
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 241
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 119
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 241
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 119
Składniki
Na dwóch patelniach rozgrzać po łyżce masła. Jaja dokładnie ubić z 8 łyżkami wody, solą i pieprzem.Na patelniach położyć najpierw plastry wędzonego boczku i lekko je podsmażyć następnie cieniutkie plasterki papryki, pomidorów i ewentualnie kilka pokrojonych oliwek. Po chwili zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu, podważając brzegi, aby płynna masa spływała na spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty, przewrócić omlet na drugą stronę i od razu zwinąć. Podawać gorący z odsmażonymi ziemniakami.