Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i smaczna potrawa, której przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 522
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 522
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Ziemniaki ze skórką umyć, włożyć do garnka i zalać niewielką ilością wody. Gotować pod przykryciem około 30 min, następnie odcedzić, odstawić do ostygnięcia, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Boczek bez chrząstek oraz oczyszczoną i umytą paprykę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wysmażyć na nim boczek na małym ogniu, po czym dodać posiekaną cebulę.
Do cebuli z boczkiem dodać pokrojone ziemniaki i paprykę i całość przyprawić solą i pieprzem.
Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Jajka roztrzepać, po czym wymieszać z mlekiem i mąką. Masę przyprawić solą, pieprzem i gałką. Dodać połowę szczypiorku.
Masę jajeczną wlać na patelnię z boczkiem oraz warzywami i smażyć pod przykryciem około 10 min na małym ogniu, dopóki się nie zetnie, sama powierzchnia powinna być tylko lekko ścięta. Omlet zsunąć z patelni na duży talerz, posypać resztą szczypiorku i podawać. Do dania pasuje sałatka z pomidorów oraz zimne piwo.