Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet ze szpinakiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku. Na rozgrzany tłuszcz wylewać chochelką masę jajeczną na całą patelnię. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wierzch omletu powinien być lekko ścięty i mieć galaretowatą konsystencję. Gorące omlety wykładać bezpośrednio na talerz lub ogrzane półmiski.
Pozostały szpinak oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili dodać szpinak. Podsmażyć do miękkości i pod koniec doprawić do smaku.
Farsz szpinakowy nakładać na jedną połowę omleta i przykryć drugą połową. Podawać gorące.
CZAS: około 20 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień