Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet ze szpinakiem"
Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku. Na rozgrzany tłuszcz wylewać chochelką masę jajeczną na całą patelnię. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wierzch omletu powinien być lekko ścięty i mieć galaretowatą konsystencję. Gorące omlety wykładać bezpośrednio na talerz lub ogrzane półmiski.
Pozostały szpinak oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili dodać szpinak. Podsmażyć do miękkości i pod koniec doprawić do smaku.
Farsz szpinakowy nakładać na jedną połowę omleta i przykryć drugą połową. Podawać gorące.
CZAS: około 20 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień
Szybkie i proste danie na obiad, jak i na ciepłą kolację...
Odsłon: 1032
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 43
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249809
To taki domowy fastfood, może być na obiad, śniadanie, kolację
Odsłon: 43
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Pyszny sernik z ciastem kakaowym według przepisu mojej Teściowej. Świetne cia...
Odsłon: 249809
Składniki
Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku. Na rozgrzany tłuszcz wylewać chochelką masę jajeczną na całą patelnię. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wierzch omletu powinien być lekko ścięty i mieć galaretowatą konsystencję. Gorące omlety wykładać bezpośrednio na talerz lub ogrzane półmiski.
Pozostały szpinak oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili dodać szpinak. Podsmażyć do miękkości i pod koniec doprawić do smaku.
Farsz szpinakowy nakładać na jedną połowę omleta i przykryć drugą połową. Podawać gorące.
CZAS: około 20 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Dania główne
Knedle z morelami
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Pstrąg grillowany i bułka bawarska z masłem szałwiowym
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałw...
Odsłon: 36
Knedle z morelami
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 96