Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalny dżem truskawkowy"
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 26
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 128
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 72
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 26
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 128
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 72
Składniki
Truskawki umyj starannie pod bieżącą wodą, osącz na sicie, usuń szypułki. Całe owoce wsyp do rondla. Dodaj cukier, przemieszaj. Odstaw całość w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej do następnego dnia.
Po tym czasie rondel ustaw na kuchence. Gotuj truskawki na małym ogniu, co pewien czas mieszając. Gdy owoce zaczną się rozpadać, dodaj całą laskę cynamonu i goździki. Wsyp obrany, starty na tarce o małych oczkach imbir i szczyptę gałki muszkatołowej. Gotuj dalej, mieszając, aż owoce zrobią się szkliste.
Słoiki wyparz wrzątkiem. Z masy owocowej usuń laskę cynamonu oraz goździki. Orientalny dżem truskawkowy przełóż do słoików. Zamknij, pasteryzuj ok. 15 minut.
czas ok. 150 min; porcja – 770 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet chiński w kapuście
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Kotlet chiński w kapuście
Znudziły mi się tradycyjne gołąbki, postanowiłam zmienić farsz, a że lubię da...
Odsłon: 37
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 72