Do góry

Dania główne Przepis na:

Oryginalne gołąbki z patelni

Oryginalne gołąbki z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 23

Wypróbowany przepis na "Oryginalne gołąbki z patelni"

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 3 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Oryginalne gołąbki z patelni

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić, drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40-50 minut. W tym czasie ugotować ryż. Będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem szczypty soli i łyżki oliwy (podczas gotowania ryżu nie mieszać!).

  2. Gdy będzie miękki, odcedzić i wystudzić. Kapustę starannie odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, roztrzepane jajka i kaszę mannę. Przyprawić, wyrobić na jednolitą masę.

  3. Z masy formować nieduże gołąbki, obtaczać w mące (lub w bułce tartej), po czym smażyć na złoty kolor. Podawać na sałatce.

  4. ok. 75 minut

  5. Do masy na te oryginalne gołąbki warto dodać nieco ulubionych ziół albo drobno pokrojony ogórek kiszony.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń