Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oryginalne gołąbki z patelni"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Kapustę oczyścić, drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40-50 minut. W tym czasie ugotować ryż. Będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem szczypty soli i łyżki oliwy (podczas gotowania ryżu nie mieszać!).
Gdy będzie miękki, odcedzić i wystudzić. Kapustę starannie odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, roztrzepane jajka i kaszę mannę. Przyprawić, wyrobić na jednolitą masę.
Z masy formować nieduże gołąbki, obtaczać w mące (lub w bułce tartej), po czym smażyć na złoty kolor. Podawać na sałatce.
ok. 75 minut
Do masy na te oryginalne gołąbki warto dodać nieco ulubionych ziół albo drobno pokrojony ogórek kiszony.Źródło: Twoje Imperium