Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oryginalne gołąbki z patelni"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4483
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Kapustę oczyścić, drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40-50 minut. W tym czasie ugotować ryż. Będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem szczypty soli i łyżki oliwy (podczas gotowania ryżu nie mieszać!).
Gdy będzie miękki, odcedzić i wystudzić. Kapustę starannie odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, roztrzepane jajka i kaszę mannę. Przyprawić, wyrobić na jednolitą masę.
Z masy formować nieduże gołąbki, obtaczać w mące (lub w bułce tartej), po czym smażyć na złoty kolor. Podawać na sałatce.
ok. 75 minut
Do masy na te oryginalne gołąbki warto dodać nieco ulubionych ziół albo drobno pokrojony ogórek kiszony.Źródło: Twoje Imperium