Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówkowa zapiekanka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Pomidor polej wrzątkiem, obierz ze skórki, przekrój, usuń pestki. Miąższ pokrój na małe kawałki. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Pomidor włóż do rondla, podgrzewaj, aż puści sok, dołóż cebulę i czosnek. Dopraw do smaku. Duś, aż pomidor się rozpadnie, zmiksuj i wymieszaj z koncentratem.
Parówki przekrój w poprzek na połowy. Natnij z każdego końca na głębokość 0,5 cm. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż, aż końce zawiną się na boki.
Do masy pomidorowej dodaj ugotowaną fasolę, ewentualnie dopraw ziołami. Wymieszaj, przełóż do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu rozłóż podsmażone parówki. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut w 170°C. Tuż przed podaniem posyp listkami natki i źdźbłami szczypiorku.Źródło: Naj